Radio Valo

Tämä on Radio Valon verkosto:

Radio Valon uutisia:

Tänä vuonna Radio Valo ollut mukana aloittamassa ja tukemassa kehitysvammaisten mediatoimintaa eri puolilla Suomea. Olemme hyvin iloisia kaikista kontakteista ja koulutuksista, mitä vuosi on pitänyt sisällään. Uusia kanavia on syntynyt, uusia ohjelmia on tehty ja uutta vapaa-ajan mediatoiminta on alkanut useilla paikkakunnilla.

Viime marraskuussa vietimme ensimmäistä kertaa kehitysvammaisten omaa mediaviikkoa, häröviikkoa. Tällöin kuultiin liveradio-ohjelmaa suorana Helsingin Aleksis Kiven kadulta, Lyhty ry:n mediapajan studiolta. Tänä vuonna järjestämme kaksipäiväisen tapahtuman Tampereella ti 7. ja ke 8.11.2017. Kahden päivän aikana pidämme verkostotapaamisen sekä työpajan pop-up radiota varten aamu- ja iltapäivällä. Tapaamisemme toisena päivänä ke 8.11. osallistumme Tampereen taidekasvatus ry:n Taide ja osallisuus -seminaariin live-radiona. Häröviikon lähetys kuullaan suorana Tampereelta tapahtuman yhteydessä! Olette kaikki tervetulleita mukaan radion tekoon ja tapahtumaan. Ilmoittaudu mukaan, kysy aiheesta, ehdota juttua lähetykseen ja lähetä viesti Radio Valolle, info@radiovalo.fi. Lisää tietoa tapahtumasta tulossa nyt syksyllä.

Vuoden 2017 loppupuolella Radio Valo julkaisee selko-ohjeet pop-up radiotoiminnan järjestämiseksi. Nettisivuiltamme ja facebook-sivuiltamme löydät edelleen hyviä ja innostavia juttuja sekä esimerkkejä omaan ohjelmantekoon.

Projektin jatko vuonna 2018 Lyhty ry:n KiviMedian kautta:

Radio Valo on toiminut vuodesta 2010 STEA:n (entinen RAY) tukemana projektina ja hankkeena. Hankekausi päättyy vuoden loppuun mennessä ja samalla päättyy myös hanketyöntekijöiden työ Radio Valossa. Olemme iloisia siitä, että Radio Valo on kasvanut näin laajaksi ja monipuoliseksi toiminnaksi ja verkostoksi, jonka kautta kehitysvammaiset ja heidän tukenaan toimivat henkilöt ovat päässeet tuottamaan omia ohjelmiaan ja oppimaan mediataitoja monipuolisesti. Toivomme, että toiminta jatkuu edelleen monipuolisena ja aktiivisena hyödyntäen Radio Valo -hankkeessa Suomeen muodostunutta taitoa, kokemusta ja verkostoa.

Radio Valo jatkuu vuonna 2018 osana Lyhty ry:n mediatyöpajan KiviMedian toimintaa. KiviMediassa toimii tuttuja henkilöitä, jotka aikaisemmin ovat toimineet Radio Valon -toimitusryhmänä ja ovat toimineet Radio Valo -hankkeessa hankkeen alusta asti. KiviMediassa toimii tällä hetkellä suomen- ja ruotsinkielinen mediaryhmä. Radio Valo toimii edelleen kaksikielisenä ja toiminnan kansainvälinen ulottuvuus kehittyy yhteistyössä Radio Valon kansainvälisten ystävien kanssa.

Radio Valon kanavien ohjelmat löytyvät edelleen Radio Valon sivuilta. Radio Valon ryhmät eri puolilla Suomea voivat edelleen julkaista omia ohjelmiaan Radio Valon sivuille ja Radio Valon sosiaalisen median kanavat ja sähköposti info@radiovalo toimivat edelleen. Vuoden 2018 alusta alkaen voitte olla yhteydessä KiviMedian henkilökuntaan Radio Valon toimintaan liittyen ja yhteystiedot löytyvät edelleen Radio Valon sivuilta. Radio Valo hankkeen tavoittaa Helsingin Lapinlahdesta vuoden 2017 loppuun asti.

Valoa syksyyn!


Radio Valo tuottaa ja julkaisee ohjelmia, joita tekevät kehitysvammaiset, vammaiset ja muut tukea tarvitsevat ihmiset. Radio Valon tavoitteena on tukea kehitysvammaisten hyvinvointia ja heidän omaehtoista ja tuettua mediatuotantoa, järjestää koulutuksia, tukea tekijöiden vuorovaikutusta ja tarjota näkyvyyttä tuotetuille ohjelmille.

Radio Valo on myös verkosto, johon kuuluu yli kolmekymmentä suomalaista kumppaniorganisaatiota ja kuusi ulkomaista kumppania mm. Taiwanista, Norjasta, Tanskasta, Maltalta ja Iso-Britanniasta ja Tansaniasta. Radio Valon Satakieli -toiminnan kautta teet ohjelmia ja saat ystäviä ympäri maailmaa.

Radio Valon tuotanto “Asemat” oli ehdolla vuoden 2013 äänituotannoksi alan ammattilaisten Radiomedian vuosittaisessa gaalassa. Lyhty ry:n, RAY:n ja Bassoradion yhteistyönä tuotettu "Isäntänä Kari Aalto" voitti Vuoden 2014 asiakaspromootio-palkinnon, oivaltavalla ja ajankohtaisella toteutuksellaan. Radio Valon toimintaan osallistui vuonna 2016 yli kaksisataa suomalaista.

Radio Valon toimintaa tukee sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Tule mukaan Radio Valon toimintaan ja ota yhteyttä!

Onni Pohjanpalo ja Taavi Hasunen

www.facebook.com/radiovalo
www.instagram.com/radiovalo
www.twitter.com/radiovalo
www.instagram.com/radiovalo

Palauteboksi

Alla olevalla lomakkeella voit ottaa meihin yhteyttä, antaa meille palautetta ohjelmista, nettisivuista – tai mistä vaan! Palautteesi auttaa kehittämään palveluitamme edelleen. Voit jättää viestisi myös nimettömänä. Muista kuitenkin täyttää sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, jos haluat meidän ottavan sinuun yhteyttä.