Markus Vähälä

UNELMAPÄIVÄ

Kaikilla on unelmia. On tärkeää tietää kuka on ja mitä haluaa elämältä. Hyppää mukaan ihmisten tarinaan ja unelmiin.

Minun nimeni on Alex. Tykkään musiikista, elokuvista, ruoasta ja jälkiruuista. Vietän aikaa perheen kanssa ja opiskelen Arlassa, Keskuspuiston ammattiopistossa. Opiskeleminen on hauskaa, koska se on mukavinta mitä tiedän. Menen mielelläni kouluun. Opistossa teen työharjoittelua ja harjoittelen siivousta. Vapaa-ajallani käyn äidin kanssa laulamassa karaokea.

Mulla on aina unelmia. Haluaisin joskus asua ryhmäkodissa. Kävisin saunomassa, kaupassa ja söisin siellä ja katsoisin telkkaria. Tykkäisin asua siellä.

Olen Samuel. Minulla ei ole paljon harrastuksia. Olen yleensä vaan kotona asuntolassa, pelaan pelejä ja katson telkkaria. Joskus käyn kävelyllä ohjaajien kanssa. Toivoisin, että minulla olisi henkilökohtainen avustaja auttamassa minua useammin kuin nyt. Silloin voisin toteuttaa asioita, joita haluan saman tien. Nyt kun jos keksin jonkun asian ja avustaja on lähdössä, saatan unohtaa sen ennen seuraavaa tapaamista.

Minulla on paljon unelmia. Haluaisin uusia ystäviä. Olen löytänyt ystäviä Radio Valo -kerhosta. Minä haluaisin tavata Mika Häkkisen, Natalia Portmanin, Emma Watsonin ja Ewan McGregorin. Haluaisin viettää heidän kanssaan päivän. Häkkisen kanssa kävisin ajelulla. Natalian, Emman ja Ewanin kanssa voisin käydä tutustumassa elokuvastudioon.

Olisi kivaa, jos pääsisin limusiiniajelulle. Istuisin tähtien kanssa limusiinissa ja juttelisin heidän kanssaan ja kertoisin omasta elämästäni. Menisimme yöksi hotelliin ja juteltaisiin koko yö. Sen jälkeen palaisin takaisin kotiin. Olisin saanut tutustua tähtiin ja se olisi tosi hienoa. Olen tästä unelmoinut.

Minun nimeni on Andreas ja olen 34 -vuotias mies itä-Helsingistä. Olen töissä tällä hetkellä Aula -työkodissa ja tuetussa työssä SPR:ssä. Tykkään tehdä uusia asioita ja olen räppäri. Kirjoitan omia riimejä ja sanoituksia, lyriikoita. Räppään omia sanoituksia muille tai otan pienen battlen muita vastaan. Katsotaan kumpi on jäissä.

Unelmani on päästä räppärin uralla eteenpäin ja tehdä oma musavideo. Haluan päästä toimittajaksi, mutta minua kiehtoo myös musiikki. Radio Valo -kerho auttaa mua siinä, että pääsen elämässäni eteenpäin. Odotan sitä, että saisin oman sinkun valmiiksi. Unelmani olisi, että saisin oman kultalevyn seinälle. Olisi hienoa, että muut tunnistaisivat minut ja sanoisivat, että "tuossa on tuo räppäri!".