Radio Valo
@radiovalo

radio valo verkosto Lapinlahdessa

Radio Valo- verkoston tapaaminen yhdisti tekijöitä ja toimijoita, tuttuja ja uusia tuttavuuksia Radio Valon Lapinlahden toimipisteelle aurinkoisena perjantaipäivänä. Tietoa, tutkimuksia ja työpajoja - Radio Valo verkoston tapaamisessa saa vahvat eväät oman toiminnan kehittämiseen!

Päivän aloitti projektipäälikkö Markus Vähälä uutisilla:

Radio Valon uudet kotisivut julkaistiin verkostotapaamisen yhteydessä! Uutuuksina uusilla nettisivuilla on mahdollisuus streamata ääntä ja kuvaa YouTube streamerin kautta suoraan Radio Valoon, mahdollisuus luoda teemojen ja kampanjoiden ympärille nostoja ja mahdollisuus nähdä ja lukea kaikkien Radio Valon somekanavien sisällöt kotisivulta.

Viime vuosi, 2016, oli Radio Valon julkaisujen huippuvuosi. Yli kolmesataa ohjelmaa, osa yhteistyössä mm YLE Puheen, Radio Helsingin, Basso Radion, YLE Uutisluokan, Lähiradion ja muiden paikallistoimijoiden kanssa.

Radio Valon mediayksikkönä ja keskustoimituksena tunnettu Lyhty ry:n mediatyöpaja Aleksis Kiven kadulla Helsingissä on kasvanut omaksi itsenäiseksi toimijakseen - KiviMediaksi! Kannattaa seurata KiviMedian lähetyksiä ja toimintaa!

Vuonna 2017 Radio Valo -hankkeen toiminta pyrkii tavoittamaan vapaa-ajan mediatoiminnan tekijöitä ja tukihenkilöitä valtakunnallisesti ja ensimmäistä kertaa Radio Valo on mukana mm kesäleiritoiminnassa. Radio Valo järjestää toimintaa ja koulutuksia yli kahdellesadalle kehitysvammaiselle, vapaaehtoisille ja tukihenkilöille vuoden 2017 aikana.

Radio Valo verkostoon kuuluu jo 54 yhteisöä eri puolilta Suomea ja toimintaan on viime vuosina osallistunut 41 eri toimitusryhmää 19 eri paikkakunnalla. Kaiken kaikkiaan Radio Valon toimintaan osallistui vuonna 2016 266 henkilöä.

Verkostoon kuuluvat pitävät verkostoa tärkeänä, koska verkoston kautta saa tietoa mitä kehitysvammaisten mediatoiminnassa tapahtuu, mitä muut toimitusryhmät tekevät eri puolilla Suomea ja verkoston tapaamisissa pääsee tutustumaan ja tekemään yhteistyötä muiden ryhmien kanssa.

Verkostopäivässä 9.6.2017 oli mahdollisuus osallistua työpajoihin, joiden aiheina olivat valokuvat, jinglet, musiikki ja pop-up radio. Tässä valokuvatyöpajan satoa:

Polku ja pyörien evoluutio.

Lisää juttua mm Radio Valon facebook-sivuilla!