Radio Valo

POLITIIKAN SUPERVIIKONLOPPU

Radio Valon toimittaja ja Keskusta-aktiivi Sami Helle osallistui elämänsä ensimmäistä kertaa Keskustan puoluekokoukseen. Kokous järjestettiin Seinäjoella viikonloppuna 10. - 12.6.2016.

Suomen Keskusta järjestää puoluekokouksen kahden vuoden välein. Kokoukseen osallistui yli kolme ja puoli tuhatta puolueen jäsentä, puoluekokouksen seuraajaa ja median edustajaa. Saman viikonlopun aikana järjestettiin myös Kokoomuksen, Ruotsalaisen kansanpuolueen ja Vasemmistoliiton puoluekokoukset eri puolilla Suomea. Puoluekokouksissa seurattiin toisten puolueiden kokouksia, sillä kokouksissa valittiin puolueiden johtajat ja poliittinen linja seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kyseessä oli todellinen politiikan superviikonloppu!

Kaikki vammaiset rohkeasti mukaan politiikkaan!

Sami Helle kertoo viikonlopusta: "Tämä on ollut mahtava viikonloppu Keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella. Olen tutustunut uusin ihmisiin ja keskustelin heidän kanssa eri asioista. Haluan rohkaista kaikkia vammaisia mukaan puoluetoimintaan. Silloin pystyy vaikuttamaan päätöksentekoon. Viime perjantaina otettiin käyttöön vammaisia koskevat uudet lait. Meidän vammaisten tulee aktiivisesti seurata, että lait toteutuvat oikeasti. Siihen tarvitaan kaikkia!"

Paljon väkeä, ohjelmaa ja äänestyksiä


Perjantaina puoluekokouksessa järjestettiin juhlallinen avajaisjuhla ja pidettiin poliittisia puheenvuoroja. Lauantaina yleisö kuuli yli sataviisikymmentä minuutin mittaista puhetta kokousedustajilta eri puolilta Suomea. Keskustan varapuheenjohtajaehdokkaat ja puoluesihteeriehdokkaat esittäytyivät ja tämän jälkeen viralliset kokousedustajat äänestivät ehdokkaista omia suosikkejaan.

Kokouksessa valittiin Keskustan puheenjohtajaksi ilman äänestystä yksimielisesti Juha Sipilä ja äänestyksen jälkeen varapuheenjohtajiksi Juha Rehula, Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen. Puoluesihteeriksi valittiin Jouni Ovaska.

Sunnuntaina oli aamuhartaus, jonka jälkeen puolue käsitteli jäsentensä tekemiä aloitteita ja valitsi Keskustan presidenttiehdokkaaksi Matti Vanhasen. Presidentinvaalit pidetään vuonna 2018. Sunnuntai huipentui kokousväen lippumarssiin Seinäjoen keskustassa ja loppujuhlassa esiteltiin keskustalaisia ja Keskustan poliittista ohjelmaa vuosille 2016 - 2018.

Politiikka tarkoittaa yhteisistä asioista päättämistä


Sami Helle jatkaa vielä: ”Tämä oli todella hyvä viikonloppu. Olin todella otettu kun moni oli mun takana kun oon kunnallisvaaleissa ehdokkaana, ja sain todella paljon tukea sille että oon valintani tehnyt! Minusta keskusta on mulle oikea puolue ja oli kiva päästä Matti Vanhasen kanssa samaan kuvaan ja oli todella tärkeetä, että sain omaan vaalityöryhmään ihmisiä jotka haluaa mua auttaa ja saada mahdollisimman hyvät vaalit. Juha Sipilä antoi mulle oman tuen oli todella kivaa ja paras viikonloppu pitkään.

Kiitos kaikki keskustalaiset!