Markus Vähälä

Oletko ihminen vai robotti?

Olin tänään ensimmäistä kertaa Radio Valon kerhossa Lapinlahden sairaalassa, Helsingissä. Minua auttoi Markus Vähälä, jonka tunsin jo entuudestaan. Kerho oli tosi mielenkiintoinen kokemus.

Radio Valon kerho on hienointa mitä on. Parasta oli se, että sain haastatella vieruskaveriani Samuel Mänttäriä. Kysyin häneltä patentoimisesta, autoista ja moottoripyöristä. Opin tänään uusia asioita. Opettelimme editoimista, valokuvaamista, valokuvan käsittelyä ja kirjoittamista. Keksimme ohjelmille nimet ja kirjoitimme ohjelmista esittelytekstit.

Markus opetti meitä muokkaamaan ääniraitoja ja editoimaan nauhoituksia. Se tuntui tosi mielenkiintoiselta. En ollut aikaisemmin tehnyt mitään sellaista. Nyt tiedän miltä tuntuu olla jatkossa haastattelija. Se jännitti aluksi, mutta jos sitä tekee koko ajan yhtä soittoa putkeen, jännitys häviää. Se tuntui tosi hienolta! Ei tarvitse olla kun ylpeä itsestään.

Tulkaa ihmeessä Radio Valon kerhoon oppimaan ja osaamaan uusia ideoita ja taitoja. Ei varmaan koulussa ja kotona opi niin hienoja taitoja kuin Radio Valon kerhossa. Kannattaa tulla vaikka kerran kokeilemaan, että tykkääkö tästä. Jos multa kysytään niin se on 100% kyllä!

Joskus tietokone kysyy salasanan muokkauksesta, että jos salasana ei toimi, tietokone kysyy, että haluatko tehdä uuden salasanan. Alhaalla lukee, oletko ihminen vai robotti? Ja minusta tuntuu, että olen se robotti, koska jotkut jutut menevät nappiin kertaheitolla. Tänään onnistuin loistavasti!

Andreas Carena
Radio Valon toimittaja