Radio Valo
@radiovalo

RADIOKOULUTUS KOUVOLASSA 28. - 29.10. 2015

Osa Radio Valon toimittajista lähti Kouvolan Mediamajalle pitämään radio- ja mediakoulutusta lokakuun lopulla.

Radio Valon toimitus lähti keskiviikkoaamuna 28. lokakuuta kohti Kouvolaa. Kahden päivän matkan tarkoituksena oli kouluttaa media-alasta kiinnostuneita kehitysvammaisia ja heidän tukihenkilöitään ja kertoa heille radiotyöstä. Koulutukseen saapui innokkaita henkilöitä, joille Radio Valon Inka Timgren, Kalle Havumäki ja Jari Nordström kertoivat työstään.

Paikalle saavuttuamme kokosimme pop-up radiostudion, jonka äärellä näytimme kuinka radio-ohjelmaa tehdään. Studiossa esiteltiin laitteita ja tekniikkaa, tehtiin haastatteluja ja harjoiteltiin äänitarkkailua. Kouluttajana ollut media-alan ammattilainen Anna Laine kertoi koulutukseen saapuneille hyviä vinkkejä media-alan töistä ja esitteli yleisesti alan tehtäviä. Opettamisen lisäksi vieraat pääsivät tekemään paljon käytännön harjoittelua töiden parissa. Suurimmalla osalla koulutettavista ei ollut aiempaa media-alan kokemusta, mutta osalla oli hallussa sosiaalinen media. Kiinnostus radiotyöhön oli luonnollisesti suurta ja lähes jokaisella oli jokin itseään erityisesti kiinnostava työtehtävä.

Mielestäni on hienoa, että kaikki voivat kokeilla mitä itse haluavat

"Minua kiinnostaa erityisesti äänitarkkailu. Haluan kuitenkin kokeilla kaikenlaisia juttuja", sanoi Ari-Pekka Kykkänen. Kaikkien kiinnostukset otettiin huomioon, joten jokainen pääsi tekemään itselleen mieluisia töitä. "Mielestäni on hienoa, että kaikki voivat kokeilla mitä itse haluavat", kertoi Meidän Sanomat -lehden toiminnanohjaaja Herkko Huttunen.

Tunnelma oli hyvä ja ihmiset innostuneita. "On ollut mukavaa, vaikka aluksi jännitti. Radiotyöt kiinnostavat, mutta aluksi pitää saada jännitys laukeamaan", totesi Päivi Palomäki. Matti Backman puolestaan oli innoissaan siitä, että pääsi treenaamaan gallupin tekoa.

Koulutustilaisuus onnistui hienosti. Koulutettavat tykkäsivät tilaisuudesta ja oppivat kaikenlaisia uusia taitoja. Esimerkiksi ensimmäisestä haastatteluharjoituksestaan loistavasti suoriutunut Ilona Mentu oppi ensimmäisen päivän aikana, ettei kannata jännittää.