Radio Valo
@radiovalo

Mitä mukaan, kaveri?

Radio Valon toimittajat Inka ja Rudolf tutustuivat Kontupisteen Gallerian ja valokuvataiteen museon näyttelyyn "Lähdön hetki, mitä mukaan?". Siuntion ala-asteen koululaiset ja maahanmuuttajanuoret pohtivat kuvissaan tärkeitä esineitään.

Lähdimme aamusta toimittajakaverini Inkan ja ohjaaja Tytin kanssa Kontulan Kontupistettä kohti suunnaten.

Matkamme alkoi bussilla Itä-keskukseen asti, josta nousimme parin askeleen päässä olevaan metroon. Metro vei meidät Kontulaan. Kontulan metroasemalta noustuani laitoin merkille, että Kontulan ostarin ja muut metroaseman läheisyydessä olevat rakennukset olivat rakennettu erittäin tiiviisti kiinni toisiinsa ja tuli vähän kylämäinen fiilis. Ei ollukaan mikään metropoli.

Matka sujui hyvin rennoissa merkeissä. Kuuntelin tuoretta löytämääni musiikkia matkalla, koska se on oikeastaan tärkein ominaisuus itselleni kännykässä. Matkantekoon palatakseni alkuun hieman ajattelin, että ensimmäinen käyntini Kontulassa olisi paljon enemmän aikaa vievämpi.


Saavuimme Kontupisteeseen ja se oli oikeastaan juuri sopivan kokoinen näyttelylle. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun joudut vaihtamaan eri huoneiden välillä ja käytyäsi ekassa huoneessa ja siirtyessäsi toiseen huoneeseen, unohdat mitä ensimmäisessä oli. Tässä näyttelyssä sitä ongelmaa ei ollut.


Haastattelu sujui fantastisesti! Hyviä vastauksia tuli roppakaupalla ja kun toinen haastateltavista päätti oman juttunsa ja jatkoi vielä samaan kysymykseen toisen lopetettua. Tuli toisin sanoen paljon niitä ns. "Hei, tosta tuli mieleen! Voinko vielä lisätä?"

Näyttely kertoi yhtä aikaa afgaani nuorten todellisuuden siitä, mikä yksi tärkeä esine tulisi ottaa mukaan lähdön hetkellä sekä Siuntion ala-asteen oppilaiden tehtävä. Oppilaiden pitäisi siis tehtävän kautta pohtia mitä he ottaisivat mukaan vastaavanlaisessa tilanteessa.

Ja tietenkin unohtamatta minun, Inkan ja Tytin omakohtaisia pohdintoja.

Näyttelyä oli miellyttävä tarkastella. Kuvat oli todella taitavasti otettuja.


-Rudi


Kuuntele juttu tästä!

Menimme Kontulaan katsomaan valokuvanäyttelyä Rudin ja Tytin kanssa. Ensin menimme 58 bussilla Itäkeskukseen ja sieltä metrolla. Ei ollut viellä ensimmäinen metro, ja ja sitten tuli Vuosaaren metro, ei ollut viellä se, vaan kolmas metro johon mentiin.

Matka sujui hyvin vaikka oli kylmä viima ja oli ainakin 20 astetta pakkasta. Päästiin turvallisesti perille. Tavattiin Joni, Erja ja Mari. Paikka oli hieno.


Valokuvat kertoivat oman näkemyksen ja tarinan ja tunnetilan.

Ottaisin kännykän mukaan, koska se on mulle tärkeä esine, koska saa yhteyttä ystäviin ja poikaystävään.

Valokuvat olivat hienoja. Valokuvat olivat tosi kuvauksellisia. Mitä itse ottaisit mukaan? "Lähdön hetki - mitä mukaan" - Valokuvat heräsivät eloo. Kun katsoo tarkkaan, niin saa kauniit valokuvat ja ottaisin mukaan koko loppu elämäni, koska se on tärkeä osa mua. Oli tosi kiva keikka, teimme jutun sieltä. Haastattelimme Erja Saloa ja Mariaa valokuvanäyttelystä.

Mun silmään osui muutama valokuva - tyttö harjasi tukkaa ja kaksi tyttöä leikki kännykällä kuvassa.


Muuten oli kivaa kun Rudi haastatteli yhtä, joka oli karjalasta kotoisin. Paikka tosi kiva ja hyvällä paikalla. Kannattaa kyllä käydä katsomassa niitä kuvia. Ihmiset olivat mukavia mutta erilaisia persoonia. Olin ensimmäistä kertaa kontulassa.

-InkaKurkkaa linkit:

Kontupisteen sivut!

Näyttelyn järjestäjänä on myös Valokuvataiteen museo.

Valokuvataiteen museon sivut