Radio Valo
@radiovalo

Känner du radio valo?

Radio Valo producerar media. Hur funkar Radio Valo? Vad är Radio Valo?

Radio Valos mening är att producera och publicera program med människor med intellektuella funktionsnedsättningar, personer med funktionshinder.Radio Valo är också nätverk som förenar media och personer med funktionshinder. Radio Valos reporter har samarbetade med olika mediahus, till ex Bassoradio, YLE Puhe, Radio Helsinki.Radio Valo förknippar olika föreningar, kommunal aktör som jobbar för och med personer med utvecklingsstörning.


Radio Valo är en del av Lyhty’s verksamhet. I lyhty, bor och jobbar det människorna med funktionshinder. Lyhty’s olika tänkesätt hur det skulle vara möjligt också för funksionhindrade att jobba med värdefull job och uppdrag.Det finns ganska litet aktivitet för funktionshindrade människor att jobba i och med i media. Men Radio Valo’s en iden var att ge möjlighet för också andra att vara och framkalla mediaverk.


Radio Valo producerat olika sorts media. En jätteviktig sätt at påverka är - att görä program med andra.
Radio Valos egna radioprogram och sändning man kan lyssna via interner i våra hemsidan - men att producera program för och med andra media har gått ett chans göra sändningar också på FM frekvens.


Allt Radio Valo har varit med i och producerat ni kan hitta på vår hemsidan. Och mycket mer i some - Radio Valo påverkar också i Facebook och instagram