Radio Valo

Kuntavaalipaneelia seuraamassa

Juha Vainio oli seuraamassa Rinnekodin järjestämää kuntavaalipaneelia torstaina 23.3. Helsingin Allianssi-talolla. Paneelissa oli mukana ehdokkaita useimmista puolueista.

Oli mielenkiintoista seurata helsinkiläisten kuntavaaliehdokkaiden keskustelua. Olen espoolainen, joten näitä ehdokkaita en voi äänestää, mutta mieleeni jäi erityisesti Mirita Saxberg Kokoomuksesta ja Jaan Siitonen Suomen ruotsalaisesta kansanpuolueesta. Keskustan ehdokas Sami Helle on minulle tuttu entuudestaan.

Tapahtuma alkoi puheenvuorolla nuorisojärjestö Allianssin toiminnasta.

Aluksi ehdokkaat esittelivät itsensä ja kertoivat miksi he olivat ryhtyneet kuntavaaliehdokkaiksi. Samalla he kertoivat mitä haluaisivat muuttaa Helsingissä. Ehdokkailla oli paljon sanottavaa ja ensimmäinen kierros kesti puoli tuntia. Monet kommentit olivat mielenkiintoisia. Kommenteissa tuli esille omaishoitajien asema, tasa-arvoisuus, heikoimmassa asemassa olevien palvelut ja asumiskustannukset.

Ehdokkailta kysyttiin heidän poliittisia esikuviaan. Esikuvista mieleeni jäi erityisesti Jaanin mainitsema Nelson Mandela. Minusta oli yllättävää, että nuoren miehen esikuva on tuollainen historiallinen henkilö. Muita mieleni jääneitä esikuvia oli Tarja Halonen, Sauli Niinistö, Pekka Haavisto ja Martti Ahtisaari.

Paneelikeskustelun oli järjestänyt Rinnekoti ja minä olin paikalla Rinnekodin Me Itse -ryhmän ja Radio Valon toimittajana. Paneelissa tuli paljon mielenkiintoisia juttuja esille ja toivotan kaikille ehdokkaille menestystä äänestyksessä!

Juha Vainio