Radio Valo
@radiovalo

Kajaanin jokamiesluokka

Kajaanin taidemuseolla vietettiin Pekka Elomaan ja Lyhty ry:n valokuvanäyttelyn "Jokamiesluokka" avajaisia. Samalla reissulla Radio Valo tapasi kajaanilaisia videotyöpajan merkeissä. Anais Lehdonvalo kertoo matkasta.

Saavuimme pitkän junamatkan jälkeen Kajaanin, jätimme tavaramme hotellille ja menimme Kajaanin taidemuseoon katsomaan Pekka Elomaan taidenäyttelyn avajaisia.

Jokamiesluokka valokuvanäyttelyn kuvat olivat todella aidon näköisiä ja kuvissa olivat Lyhty ry porukkaa. Piirteet olivat selkeät ja jotkut näyttivät ihan Game of Thronesin hahmoilta. Yhdellä kuvattavalla oli samanlainen kampaus.

Avajaisissa Kalle Salonen soitti hammondia se näytti ihan pianolta, mutta oli jotenkin irrallisempi versio siitä. Yleisö kuunteli keskittyneenä ja osa saattoi jopa vähän kyynelehtiä, koska jotkut ehkä kokivat sen koskettavaksi.

Itse olin sitä mieltä, että meno oli melko lennokasta ja tykkäsin kovasti kappaleista. Tansijalkani vipatti kun vuoroon tuli Levan Polka kappale. Toimin kuvaajana mikä oli tosi hauskaa ja äänitin joitakin kohtia esiintymisistä. Käytän niitä sitten radiossa.

Mediatyöpaja päivä. Heräsimme siinä seitsemän nurkilla ja söimme hyvän aamupalan. Siitä voimaa saaneina jaksoimme mennä innokkaina ottamaan vastaan mediatyöpajan uusia jäseniä.

Ikäjakauma ryhmässämme oli 20-60 vuotta. Pekka Elomaa puhui aamupäivällä ja pääsimme testaamaan äänitintä. Se kiinnosti monia. Kaikki olivat hyvin mukana ja uutta oppia tarttui varmasti.

Lounaan jälkeen opimme käyttämään valoja, ottamaan kuvia, videoimaan. Teimme videopäiväkirjaa ja samalla tutustuimme toisiimme. Se oli oikein antoisaa.

Me myös olimme valojen alla, kuin huippumallit konsanaan.

Kävimme myös syömässä Ranchissa ja siellä oli oikein hyvää ja monipuolista ruokaa. Kaiken kaikkiaan päivä oli oikein miellyttävä.

Kotiinlähdön aika perjantaina. Heräsimme joskus siinä viiden aikoihin ja junamme lähti 06:36 aikoihin. Seikkailumme jatkuu junassa ja vaikka olisimme kotona niin tämä reissu jää mieleen pitkäksi aikaa.