Radio Valo
@radiovalo

Radio Itä(ä) lähettää

Jaakkimaalla järjestettiin radiokurssi, joka huipentui lähetykseen tiistai-iltapäivänä. Aiheina asuminen, työ ja lemmikit - sekä ohjelmistossa radioteatteriesitys. Apuohjaajana toiminut Anais Lehdonvalo valottaa kurssin kulkua.

Radio Itä(ä) kurssi alkoi maanantaina, Jaakkimaan Seurakuntaopistolla, Ruokolahdella. Osallistujia kurssilla oli yli kymmenen. Päivät vierähtivät nopeasti.

Olimme luentosalissa joka oli tosi iso. Se oli varustettu korokkeella, mikrofoneilla, valkokankaalla ja muilla hyödyllisillä välineillä. Flyygeli oli iloinen yllätys ja se löytyi salin nurkalta. Sitä tuli myös jonkun verran soitettua. Vähän ennen yhtätoista kurssimme jäsenet saapuivat ja meillä oli esittelykierros. Itse vähän vierastin uusia ihmisiä, mutta noin tunti sen jälkeen kun opin tuntemaan heidät vierastus meni ohi ja tajusin, että kaikki olivatkin oikein mainioita tyyppejä.

Esittelykierros kesti lounaaseen asti ja kello 12:00 menimme lounaalle. Ruoka oli tosi hyvää ja antoi puhtia seuraaviin haasteisiin. Teimme paljon kivoja juttuja. Opimme käyttämän nauhuria ja teimmekin haastatteluja. Aiheenamme olivat asuminen, lemmikkieläimet, työ ja gallupit. Kaikki olivat hyvin mukana ja vaikutti siltä, että kaikilla oli oikein hauskaa. Gallupeissa kyselimme toistemme lempiruokia, mikä tekee iloiseksi. Menimme myös käytävälle tekemään lempiruoka kyselyä ja saimmekin parilta ohikulkijalta vastauksen.


Toimin apuohjaajana mikä oli uusi, mutta oikein mukava kokemus. Tein tyttöjen kanssa haastattelun lemmikkieläimistä mikä menikin oikein hyvin. Aiheenamme olivat koira ja marsut. Kuuntelimme myös mielenkiinnolla muiden aikaansaannoksia ja täytyy sanoa, että napakymppi suoritus muiltakin. Jutut olivat oikein hyviä.

Kuuntele juttu : Lemmikki-info


Kuuntele juttu : Mikä tekee sinut iloiseksi?

Tiistaina: Aloitimme yhdeksältä ja aamumme menikin edellispäivän juttuja kuunnellessa. Katsoimme ulos ikkunasta ja iloksemme ensilumi oli satanut maahan. Tätä katselimme vähän aikaa ja menimme rauhalliseen huoneeseen katsomaan miten editointi tapahtuu. Toinen ryhmä jäi saliin suunnittelemaan radionäytelmää. Meidät oli edellisenä päivänä jaettu kahteen pieneen ryhmään. Toiset tekivät töitä äänen kanssa me teimme haastatteluja jotka oli aika editoida.

Kuuntele juttu: Asiaa työstä!


Kuuntele juttu : Ajatuksia asumisesta

Editointi meni oikein hyvin. Opettajamme kertoi paljon hyödyllisiä juttuja ja tuntuu, että itse opin aika paljon uutta. Osa oli sitä mieltä, että se oli melko pitkäveteistä seurattavaa, mutta editointi on kuitenkin se tärkein osa hommasta. Sen kun teimme niin menimme saliin katsomaan muiden aikaansaannoksia.


He olivat tehneet oikein hyvän näytelmän ja parin kommelluksen jälkeen saimme kaiken nettiin. Radionäytelmä oli oikein hauska. Kaikki olivat hyvin paneutuneet rooleihinsa ja esitys oli viihdyttävä. Oli sosiaalityöntekijä, pappi, presidentti, Antti Tuiskun tyttöystävä, Ansku Putouksesta, koira, aerobic ohjaaja. Itse tarkkailin ääntä. Esityksen jälkeen kurssimme päättyi ja oli aika kiittää muita osallistumisesta.


Kuuntele koko lähetys - Jaakkimaalla 25.10.2016.


Kuuntele radioteatteri : Itsenäisyyspäiväjuhlat!


Teksti : Anais Lehdonvalo

Kuvat : Timo Arjasto , Tytti Viljanen