Radio Valo
@radiovalo

radio Itä(ä)

Ruokolahdella, Jaakkimaan opistolla kokoontui viikonloppuna ryhmä median ja radion tekijöitä. Radio Valon ja Lyhty ry:n ohjaajien opastuksella syntyi monta mielenkiintoista juttua.

"Tällä taajuudella Ruokolahti! Seurakuntaopiston Jaakkiman kampuksella on kevään ohjelmassa suorana lähetyksenä radio- ja mediakoulutusta lyhytkurssin muodossa. Kouluttajiksi saadaan ryhmä toimittajia ainutlaatuisesta Radio Valosta Helsingistä."


Viikonloppuna kymmenkunta uutta tekijää tapasi toisensa ensimmäistä kertaa. Radio Valo yhdessä Jaakkimaan opiston kanssa järjesti kurssin, jossa pohdittiin - Miten tehdä omia radio-ohjelmia, juttuja ja äänityksiä?

Lauantaina päivä alkoi haastatteluleikillä, jossa ryhmäläiset pääsivät kokeilemaan niin haastattelijan kuin haastateltavankin toimea. Kysymys kuului kaikille "Minkälaista radio-ohjelmaa tekisit?"

Aamun jälkeen pienryhmät tarttuivat tuumasta toimeen, tässä tapauksessa äänitysten ja suunnittelun merkeissä.

Pienryhmät äänittivät ja edioitvat äänityksiä lauantaipäivän.

Iltapäivällä kuultiin juttuja mm Kummituksista, reportaasi järven jäälle, ajatuksia fiilispohjaisesta musiikista.

Sunnuntaina tekijät jatkoivat siitä mihin lauantaina jäätiin.

Iltapäivään mennessä Radio Valon sivuille oli julkaistu monta mielenkiintoista juttua Jaakkimaan kurssilaisilta.

Seitan, Jessen ja Joelin sekä apu-ohjaaja Olli-Pekan "HitPop" radio-ohjelma yhdisteli niin runoa, reportaasia kuin räppiäkin. Oli yksi saarnakin mukana.

Kuuntele juttu tästä!


Jaakkimaan opistolla tavattiin kummituksia. Tiimi EVVK tutki asiaa.

Kuuntele kummitustarina tästä!


Mika ja Miska, apuohjaajansa Anteron sekä Taavin kanssa äänittivät puheita, musiikkia ja äänimaisemaa. Syntyi Z/SIP CONNECT ja kaksi teosta.

Kuuntele ZORE MUSIC

Kuuntele PAPER ELECTROMusiikki oli vahvasti mielessä myös tiimillä, joka nimesi itsensä kirjaimilla EVVK. Mitä on fiilispohjainen musiikki?

Kuuntele ajatukset tästä!

Jaakkimaan opistolla oli samanaikasesti myös legojen rakennukseen ja taiteiluun opastava kurssi. Tiimi EVVK ehti jututtaa tovin myös kurssin vetäjää - kuuntele juttu legoista.


Viikonloppu vierähti useimpien mielestä nopeasti!

Mitä jäi mieleen?

"Se paketin kasaaminen. Se iloinen kummitusjuttu. Siitä jäi hyvä fiilis." - Erkki

"Apuohjaajan toimessa oli kiva opastaa myös ohjaajaa. Että tehdään asiat kunnolla! Kuunneltiin mitä ulkona kuuluu. Se oli hienoa, että päästiin ulos." -Apuohjaaja Antero


Viikonloppuna oli hyvä tsemppi ja hyvä henki. Asioita opittiin tekemällä, kokeilemalla ja löytämällä. Innostusta riitti!

Kiitokset kurssilaisille! Seuraavaan kertaan!